Blog

Vodič kroz upise u školi Coding Giants


6 minuta čitanja
Odabir prvog tečaja programiranja za dijete može biti zbunjujuća zadaća, pogotovo ako sami nemate nikakvog iskustva ili znanja o programiranju. Kako bismo vam olakšali snalaženje među svim tečajevima koje nudimo, pripremili smo ovaj vodič kroz upise uz koji ćete s lakoćom odabrati pravi tečaj za svog programera ili programerku. 😊

Prilikom upisa važno je uzeti u obzir nekoliko faktora:

  1. dob djeteta,
  2. stupanj postojećeg znanja,
  3. osobne sklonosti djeteta.

Tečajevi podijeljeni po dobi djeteta

Prvi i najvažniji faktor koji morate uzeti u obzir prilikom upisa je dob djeteta. Tečajevi u našoj školi podijeljeni su po dobnim skupinama. Tako imamo tečajeve za uzrast:

  • od 7 do 9 godina, 
  • od 10 do 12 godina,
  • od 13 do 19 godina. 

Na donjoj slici prikazana je ponuda svih semestralnih tečajeva koje trenutno možete upisati! 

 

S učenjem se uvijek kreće od 1. stupnja

Važno je napomenuti da se s učenjem programiranja uvijek kreće od prvog stupnja. Tako dolazimo do drugog važnog faktora na koji morate paziti prilikom upisa – stupnja postojećeg znanja. Prvi stupanj naših tečajeva prilagođen je potpunim početnicima u programiranju koji su se možda susreli s nekim osnovama programiranja u okviru školskog obrazovanja ili nisu uopće. Program škole Coding Giants zamišljen je tako da se svaki stupanj tečaja programiranja nadovezuje na onaj prethodni, stoga nema preskakanja stupnjeva. Svi novi učenici upisuju 1. stupanj. Učenici koji su već bili naši polaznici u nekom od prethodnih semestara upisuju prvi sljedeći stupanj tečaja za svoj uzrast. Kad završe sve stupnjeve i promijeni im se dobna skupina, upisuju 1. stupanj tečaja za stariju dobnu skupinu.

Želja i znatiželja najbolji su recept za učenje programiranja!

Zadnji faktor na koji obavezno trebate obratiti pozornost prilikom upisa su osobne sklonosti djeteta. Najbolji preduvjet za uspješno učenje programiranja je postojanje interesa za učenjem kod samog djeteta. Programeri i tvorci našeg programa imali su to na umu tako da su osnove programiranja zapakirali u djeci privlačan paket – računalne igrice. I ne, suprotno uvriježenom mišljenju, dijete vam ne mora biti gamer da bi mu se ovakav pristup svidio. Smještanjem projekata i zadataka koje rade na tečajevima u zanimljivo okruženje računalnih igara, djeci se daju neograničene mogućnosti da stvore nešto baš po svojoj mjeri i željama! Samim time raste i njihov interes i želja za daljnjim učenjem i usavršavanjem. 

Semestralni tečajevi

Škola Coding Giants Hrvatska u svojoj ponudi ima semestralne i kratke tečajeve. Upisi u semestralnu školu programiranja odvijaju se dvaput godišnje – u rujnu i veljači. Nastava traje 14 tjedana, a odvija se jednom tjedno u trajanju od 1 blok sata (2x45 minuta). Termin odvijanja nastave odabirete sami prilikom upisa na našoj web-stranici. Nastava se odvija online putem platforme Google Meet u večernjim terminima preko tjedna, a subotom nudimo termine kroz cijeli dan (od 10 do 17h).

Kratki tečajevi

Kratki tečajevi zamišljeni su kao nadopuna i dodatno usavršavanje uz semestralnu školu programiranja. No, često se dogodi i obrnuta situacija: djeca isprobaju neki od kratkih tečajeva i onda im se programiranje toliko svidi da se upišu i u semestralnu školu programiranja. Kratke tečajeve održavamo u nekoliko ciklusa: zimskom, proljetnom i ljetnom, a za točne termine potrebno je pratiti naš web. Idući ciklus će krenuti u zimske praznike u prosincu/siječnju 2022/23.

Vikend besplatnih radionica

Budući da nam je zadovoljstvo roditelja i djece najviši prioritet, svake godine u rujnu i veljači održavamo i besplatan probni sat programiranja za svu zainteresiranu djecu kako bi iz prve ruke i prije samog upisa vidjela kako funkcionira nastava u našoj školi. Iduće besplatne radionice održavamo u 10. i 11. veljače 2024.

Nadamo se da vam je ovaj kratki vodič razjasnio nedoumice koje se javljaju kod većine roditelja prilikom upisa. Cjelokupnu ponudu tečajeva uz opsežniji opis programa te plan rada po tjednima možete pronaći ovdje. Upisati se možete klikom na „Termini i upis“ pored željenog tečaja.

Nakon što se samostalno upišete na naš tečaj putem web-stranice, sve daljnje važne obavijesti stizat će vam na mail pa ih pažljivo čitajte. Ako zapnete na bilo kojem koraku, slobodno nas kontaktirajte putem maila ili telefona 091 277 1117! 😊

 


Prethodno Sljedeće

Korisnička ocjena: 5 / 5

Ocijeni članak!

Najpopularniji programski jezici u 2021. godini
Blog

Najpopularniji programski jezici u 2021. godini

Programerska industrija i dalje je jedna od najprostranijih i najbrže rastućih industrija na tržištu. Svake se godine nude nova...

Pročitaj više
Programowanie dla dzieci Scratch
Blog

Programiranje za djecu pomoću programskog jezika Scratch – je li se zaista isplati?

Učenje programiranja za djecu predstavlja izvrstan način za razvoj njihovih analitičkih kompetencija i još mnogo toga. Ovaj je aspekt od...

Pročitaj više

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri