Obvezno je poznavanje rada s mišem, pisanje, čitanje i brojanje do 20. Nastava kreće u studenom 2021.

Tečaj se izvodi preko Google Meet platforme u grupama do 8 djece s učiteljem programerom.

  • 4 predavanja (jednom tjedno)

  • 2 x 45 min (svako predavanje)


za tečaj 500 kn

Termini i upis

Imate li pitanja?

Uvod

Programiranje u Minecraftu jedinstvena je prilika za istraživanje različitih aspekata Minecrafta iz perspektive programiranja. Kombinacijom modernih rješenja s dokazanim platformama, omogućujemo vam da naučite razne programe i programske jezike kroz svijet Minecrafta. Naši internetski tečajevi NISU internetski seminari niti kratki tečajevi na Youtubeu! Tijekom naših predavanja putem Interneta, svaki će učenik moći vidjeti zaslon nastavnika, čuti o čemu nastavnik govori, a nastavnik će imati uvid u ono što učenik radi i o čemu govori (vidjet će zaslon svakog učenika). Svaki će učenik moći usmeno postaviti pitanje, a nastavnik će odgovoriti na svako pitanje i točno ukazati na konkretnu pogrešku i način na koji se ona može ispraviti.

Program tečaja

Cilj je predavanja naučiti osnovne elemente u različitim jezicima programiranja i koristiti ih u praksi. Učenici će naučiti o platformi code.org, zahvaljujući kojoj će svi elementi programiranja biti odmah vidljivi u minijaturnom svijetu Minecrafta. Naučit će načela kontrole kretanja, kako koristiti petlje i komunicirati s predmetima i objektima.
Tijekom predavanja sudionici će se družiti s legendarnim Minecraftovim likom Witherom. Kroz suradnju s Witherom naučit će osnove programiranja u Scratchu, stvaranje objekata i njihovu međusobnu interakciju. Uz to će se predstaviti koncepti uvjetne petlje i kloniranja.
Nekoliko Endermana odlučilo je ukrasti škrinje iz Steveova trezora. Pokušat ćemo ih zaustaviti koristeći snagu naših lukova. Tijekom predavanja naučit ćemo što je izvlačenje i kako ga koristiti u programiranju.
Bića iz Minecrafta napadaju dvostrukom silom. Pridružite se Steveu i jednom zauvijek porazite svoje protivnike. Učenici uče kako stvarati i primati poruke. Usto, razgovarat će i o naprednim matematičkim aktivnostima.

za tečaj 500 kn

Termini i upis

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri