Media

Provjerite kako je prošla radionica programiranja sa 600 djece


3 minuta čitanja

ČAK 600 djece i tinejdžera iz cijele Hrvatske je protekli vikend sudjelovalo na besplatnim online radionicama programiranja Code with Giants, na kojima su otkrili kako učenje izrade igrica, aplikacija i web stranica može biti jednostavno i zabavno.

Škola programiranja Coding Giants Hrvatska započinje s online tečajevima u subotu 27. veljače, a svi oni koji su sudjelovali na radionici, kao i ostala djeca i tinejdžeri iz cijele Hrvatske, mogu se upisati još ovaj tjedan na jedan od tečajeva programiranja.

Učit će programske jezike i kako sami napraviti igricu

Online škola programiranja je namijenjena djeci i tinejdžerima, od 7 do 19 godina, koji će biti raspoređeni po dobnim skupinama, u grupe s najviše 10-ak djece. Polugodište se sastoji od 14 predavanja koja se održavaju jednom tjedno, a online predavanje traje dva školska sata (2 x 45 min), s pauzom od 5 minuta.

Nastavni program je prilagođen uzrastu djeteta te uključuje izradu vlastite računalne igre i mobilne aplikacije, kao i učenje o osnovama jednog od programskih jezika na temelju poznatih dječjih igara Minecraft, Fortnite i sl.

Program po godištima polaznika

Program škole programiranja po godinama polaznika:

- Izrade igara Minecraft i Scratch - za polaznike od 7 do 9 godina (uvjet je da djeca znaju čitati, pisati i brojati do 20)

- Računalni programi i igre u Scratchu - za polaznike od 10 do 12 godina

- Uvod u programiranje u C# programu - za polaznike od 13 do 19 godina.

Programiranje razvija logičko razmišljanje

Radionica je bila apsolutni hit! Djeca su iz prve ruke vidjela kako programiranje može biti jednostavno i zabavno, a i roditelji su uvidjeli kako njihova djeca mogu provoditi puno kvalitetnije vrijeme na računalu. Pozivamo djecu da nam se pridruže i u školi programiranja gdje će još puno toga naučiti i dobro se zabaviti - kazala je Branka Bebić, osnivačica škole Coding Giants Hrvatska.

Programiranje razvija logičko razmišljanje, djeca uče formulirati jasne poruke, razvijaju vještine rješavanja problema, uče o uzročno-posljedičnoj vezi, nauče biti strpljiviji i ustrajniji u postizanju ciljeva, ali i kako kreativno razmišljati dok izrađuju projekte.

Ako želite i svoje dijete upisati na tečaj programiranja, učinite to još ovaj tjedan na webu http://codinggiants.hr/ na linku Upiši se!

Nastava kreće od subote 27. Veljače!

Cijeli članak s Indexa možete vidjeti ovdje.


Slični članci

Programiranje

Programiranje ne mora biti dosadno! Naučite tajne učinkovitog učenja programiranja

Mnogi se ljudi obeshrabre kad počnu učiti programiranje. Najčešći razlog za to je... dosada. Nažalost, treba vam određeno vrijeme da...

Pročitaj više
Blog

Najbolje aplikacije za učenje programiranja na daljinu

U ovom ćemo članku predstaviti nekoliko aplikacija za učenje programiranja na daljinu te detaljno izložiti njihove značajke. Nadamo se...

Pročitaj više

Programirajte svoju budućnost već danas!

Upišite se na tečaj

Naši partneri